Carul Berarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Carul Berarilor

Libertatea opiniilor
 
AcasaAcasa  Regatul BeriiRegatul Berii  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Autismul-problema sociala

In jos 
AutorMesaj
Soimul
Musteriu
Musteriu
Soimul


masculin
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 25/09/2008

Autismul-problema sociala Empty
MesajSubiect: Autismul-problema sociala   Autismul-problema sociala EmptyDum Oct 26, 2008 11:53 pm

În familie, în colectivitatile acasa ; singuri ori la negocieri oamenii transmit idei, gânduri, sentimente, îsi cunosc semenii si îsi respecta interlocutori; problemele cotidiene comunicând.
Sistem cu ,,intrari si iesiri" comunicarea - înteleasa; ca parte componenta; a vietii psihice, dar si sociale, de fapt trebuie prezentata; ca necesara; sine que non pentru relatiile umane.

Deschiderea umana; generica; spre informare, spre cunoastere se constituie actualmente într-o conditie obligatorie a surselor de satisfactie, entuziasm, bucurie, ajutor mutual - fenomen ce detine în subsidiar o asertiune extrem de cunoscuta; de actuala;, mai ales în perioade de profunde ,,asezari" socio-economice : INFORMATIA reprezinta PUTEREA.
Constiinta reprezinta capacitatea de a produce judecati asupra intentiilor si actelor noastre. Constiinta este intuitia pe care o are spiritul despre perceptiile si actele sale. Constiinta este „intentionalitate”, adica este indreptata spre ceva din afara mea.
Interpretarea este competenta care le permite primatelor sa atribuie atitudini, intentii, sentimente mintiilor . „Citirea” altor mintii este de fapt empatizarea.
In mod normal oamenii empatizeaza unii cu ceilalti. Isi inteleg trairile, gandirea, modul de actiune unii altora. Dar exista si fiinte care nu pot empatiza, care nu dispun de un organ mental . Acesti oameni se numesc autisti. Ei nu pot comunica. Prin urmare nu se pot integra in societate. Daca nu pot lega prietenii pentru ca nu pot fi capabili sa empatizeze sau sa interpreteze reactiile, atitudinile celorlalti atunci se pune intrebarea daca devin anxiosi, daca traiesc sentimente de insingurare, de alienare, de angoasa.Si implicit trec intr-o boala incurabila...
Autistii nu sunt parte integranta a societatii. Dificultatea lor de intelegere a celorlalte minti îi plaseaza in exteriorul grupurilor, asociatiilor. In varianta Asperger, autistii nu pot interactiona social, dar pot stapani limbajul si pot trece testele de inteligenta la nivel mediu si peste medie .
In varianta Rett, autistii si-au pierdut deprinderile dobandite intre unu si patru ani si deprinderea de a folosi mainile, prin dereglarea semnificativa a unor comportamente .

Autistii sunt un model de virtute. Ei nu pot minti, insela, pretinde. Ei se instraineaza, nu pot comunica, nu se pot amuza, flecari , sau juca.Autistii nu pot interpreta gesturile, mimica acestora. Ei nu pot simula faptul ca sunt altcineva. Ei nu pot empatiza cu celalalt. Nu poate simti durerea sau suferinta celuilalt.

Voi ce parere aveti ...autismul este o boala sau o problema psihologica??? poate avea leac??? no
Cu multumiri pentru articolul aparut recent intr-un cotidian central...
Sus In jos
 
Autismul-problema sociala
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Carul Berarilor :: Divanul :: Arta de a cunoaste :: Dialoguri orizontale-
Mergi direct la: